Mar 26

26 maart: Kennisbijeenkomst nieuwe privacywetgeving

Kom alles te weten over de nieuwe wetgeving rond persoonsgegevens (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet geeft personen meer recht op privacy. En organisaties meer verantwoordelijkheden om hier mee om te gaan. Wat betekent de nieuwe privacywetgeving in breder perspectief voor een zorg- of welzijnsorganisatie? En wat betekent de nieuwe wet specifiek voor het HR-domein?

ViaZorg nodigt HR-professionals, maar zeker ook anderen die met de AVG bezig zijn binnen de organisatie uit voor deze kennisbijeenkomst op maandag 26 maart 2018. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met onze partners Aon en Ploum Advocaten. 


Programma

13.00 – 13.15 uur : Ontvangst
13.15 – 13.30 uur : Welkomstwoord ViaZorg
13.30 – 14.30 uur : De AVG en uw organisatie: achtergrond, impact en aanpak - Dennis de Hoog, Aon
14.30 – 15.00 uur : Pauze
15.00 – 16.00 uur : De AVG en HR: bijzonder aandachtgebied - Dorien van Straten, Ploum
16.00 – 17.00 uur : Afsluiting met een drankje, napraten met de sprekers

Over de sprekers

Dennis de Hoog, managing consultant bij Aon Global Risk Consultants

Dennis de Hoog zal ons deze middag meer vertellen over: de AVG en uw organisatie. Over de achtergrond, de impact en aanpak.

Wat zijn de uitgangspunten en kenmerken van de AVG? Wat betekent de nieuwe privacywetgeving in breder perspectief voor een zorg- of welzijnsorganisatie? Welke eisen stelt de AVG aan organisaties en aan het personeel? Welke risico’s, zoals sancties, zijn aan de AVG verbonden?

Maar ook helpen we je bij de vragen: hoe verkrijg je inzicht in de risico’s, zicht op haalbare en efficiënte maatregelen en welke stappen leiden tot een realistische structurele invulling? En tenslotte: welk bewustzijn en welk gedrag vraagt dit van medewerkers en welke rol heeft HR hierin?


Dorien van Straten, advocaat en arbeidsjurist bij Ploum Advocaten en Notarissen

Dorien van Straten vertelt ons meer over: de AVG en HR als bijzonder aandachtsgebied.

Wat betekent de nieuwe privacywetgeving voor het HR-domein? Wat zijn hier de specifieke (juridische) risico’s en aandachtspunten, zoals die rondom personeelsgegevens. Hoe kun je de AVG in relaties met ‘derden’ (serviceprovider, salarisverwerker, leverancier van roostersoftware, Arbodienst, verzekeraar et cetera) goed vormgeven en waar je moet je op letten?

We geven je ook suggesties voor werkbare manieren om tijdig ‘AVG-proof’ te zijn bij indiensttredingen, verzuim, ontslag of sociaal plan. Denk hierbij aan vragen als: wat mag je vragen, wat mag je vastleggen?


Over de bijeenkomst


Datum:
Maandag 26 maart 2018
Tijd: van 13.00 tot 17.00
Locatie: Van der Valk Hotel Goes, Anthony Fokkerstraat 100 in Goes
Kosten: 95 euro per persoon (excl. btw), voor organisaties aangesloten bij ViaZorg.

Aanmelden en meer informatie:
Aanmelden voor deze bijeenkomst via onderstaande button. Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je terecht bij: Krijn Verhage of telefonisch via: 0113 - 25 00 73.

 

Startdatum
26 Mar 2018 om 13:00 uur
Einddatum
26 Mar 2018 om 17:00 uur