Apr 05

Workshop 'STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten'

Ken jij de STECR werkwijzers inhoudelijk en ben je als HR of Arbo professional bewust van het belang van deze richtlijnen? In deze workshop neem je samen met je vakgenoten de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten door!

STECR, Expertisecentrum Participatie, heeft verschillende werkwijzers ontwikkeld en uitgegeven, waaronder ook de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten (versie 6, 2014). Deze werkwijzer wordt onder andere door het UWV gebruikt als één van de bronnen bij de beoordeling of de werkgever een loonsanctie moet worden opgelegd. Ook de rechter gebruikt de werkwijzer dikwijls in ontslagzaken en voor de tuchtrechter is het ook een regelmatig gebruikt instrument om te beoordelen of de bedrijfsarts al dan niet juist handelde bij, in dit geval, arbeidsconflicten. Dus je hebt er alle belang bij om goed op de hoogte te zijn van de inhoud van deze werkwijzer.

Voor iedereen die goed op de hoogte wil zijn is er nu de mogelijkheid om dicht bij huis een workshop over deze werkwijzer te bezoeken waarbij je meteen de werkwijzer ter waarde van €32,50 excl. btw ontvangt.

De STECR-werkwijzer neemt ‘de ziekmelding’ als vertrekpunt. Het is met name bedoeld de betrokken professionals praktische handvatten te geven bij het adviseren over ziekmeldingen met een arbeidsconflict. Tijdens de workshop staan enkele achtergronden, het juridische kader en het gebruik van de STECR Werkwijzer ‘Arbeidsconflicten’ centraal. Klik de volgende link aan voor meer informatie over deze Werkwijzer STECR: Werkwijzer Arbeidsconflicten. Daarnaast zal ook kort aandacht worden geschonken aan het voorkomen van arbeidsconflicten vanuit de visie van STECR op dit punt.

Resultaat
Aan het einde van de workshop ga je met de STECR werkwijzer en een handige checklist de deur uit. Je beschikt over voldoende inhoudelijke handvatten om vanuit deze richtlijn effectief te kunnen adviseren binnen je organisatie. 

Workshopleider
De workshop wordt gegeven door mr. Thom Wildeboer, jurist en tevens directeur van STECR. Hij is gespecialiseerd op het snijvlak van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid. Hij schrijft een proefschrift over arbeidsparticipatie/re-integratie in relatie tot de eigen verantwoordelijkheid van werknemers (afronding 2018). Daarnaast is hij opleidingskundige.


Programma donderdag 5 april 2018

  • 12.30 uur Inloop met lunch
  • 13.00 uur Start workshop, Welkom en introductie
  • 13.15 uur STECR-Werkwijzer
  • 13.45 uur WWZ en Jurisprudentie
  • 14.30 uur Pauze
  • 14.45 uur Juridische haken en ogen
  • 15.15 uur Voorkomen van arbeidsconflicten
  • 15.45 uur Rol HRM: do’s en don’ts
  • 16.30 uur Conclusie en sluiting


Wanneer
: donderdag 5 april 2018
Tijd: 13.00 tot uiterlijk 16.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur met lunch)
Waar: ViaZorg, Stationspark 2 in Goes

Voor wie? 
Wij nodigen HR en Arbo professionals van onze aangesloten organisaties van harte uit om aanwezig te zijn bij deze workshop. Ook andere belangstellenden binnen de organisatie zijn van harte welkom.

Kosten?
Deelname aan deze workshop bedraagt € 95,- excl. btw. (inclusief STECR werkwijzer Arbeidsconflicten). 
Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot uiterlijk 29 maart a.s. kosteloos afmelden of je zorgt voor een vervanger. Daarna zijn wij genoodzaakt kosten (€ 50,-) in rekening te brengen.
Annuleren kan uitsluitend per e-mail (info@viazorg.nl). 

Meer informatie en aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Voor meer informatie kun je terecht bij Sophie Aberson, tel. 0113 - 25 00 73 of Jacqueline Risseeuw (de Zeeuwse Loopbaancoach), tel. 06 - 22572117.

Startdatum
05 Apr 2018 om 12:30 uur
Einddatum
05 Apr 2018 om 17:00 uur

Aanmelding