Arbeidsmarktdashboard Arbeidsmarkt in Beeld is online

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn in Zeeland zijn sinds kort te volgen op het arbeidsmarktdashboard van ViaZorg.

Dit dashboard bevat de meest recente cijfers over arbeidsmarkt, opleiden, mobiliteit, verzuim en vacatures, met interactieve datavisualisaties over die onderwerpen. De bronnen waarop het dashboard is gebaseerd zijn onder andere PFZW, CBS, DUO en UWV. In de toekomst komen daar ook gegevens van Vernet en vacaturewebsite ZZ.nl bij. Vergelijkingen tussen verschillende regio’s, branches en jaren behoren tot de mogelijkheden.

Het arbeidsmarktdashboard voorziet de bij ViaZorg aangesloten organisaties van precieze en zoveel als mogelijk up-to-date informatie gerelateerd aan de arbeidsmarkt van zorg en welzijn en ondersteunt zo de ontwikkeling van strategisch beleid op het gebied van HRM en opleiden.

Voorbeelden van data die ontsloten worden zijn de werkgelegenheid in Zeeland ten opzichte van de rest van Nederland, de leeftijdsopbouw in de regio, de instroom in MBO en HBO per opleiding en binnenkort komen hier nog vacaturestatistieken en verzuimcijfers bij.

Op het arbeidsmarktdashboard verschijnen regelmatig thema-artikelen waarin arbeidsmarkt- en onderwijsvraagstukken verder worden uitgediept. Voor aanvullende (onderzoeks-)vragen over thema’s op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt in zorg en welzijn kunt u contact opnemen met de beleidsadviseurs van ViaZorg. De site is gebouwd door Etil en Betawerk en is binnenkort voor iedere RegioPlus-regio beschikbaar.

> Ga naar Arbeidsmarkt in beeld