Arbeidsmarktinformatie

Kennis van en inzicht in ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vormen het fundament voor gedegen personeels- en arbeidsmarktbeleid. Voor ViaZorg vormt arbeidsmarktinformatie dan ook de basis voor de activiteiten en projecten. Wij analyseren de meest actuele cijfers en koppelen die aan de regionale ontwikkelingen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de arbeidsmarkt in de regio Zeeland.

Daarbij maken we gebruik van bestaande informatie zoals die uit het landelijk onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn, Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), UWV en onze vacaturesite ZZ.nl.

Resultaten van het arbeidsmarktonderzoek worden gebruikt in publicaties zoals de Arbeidsmarktmonitor en het Factsheet Arbeidsmarkt zorg en welzijn Zeeland. 


Onderzoek & Rapporten

Regelmatig verschijnen relevante rapporten over de regionale arbeidsmarkt zorg en welzijn, opgesteld door/ in samenwerking met ViaZorg. Deze rapportages kunt u hieronder downloaden.

Regionale publicaties
> Arbeidsmarkttrends in beeld, voorjaar 2017
Factsheet arbeidsmarkt werknemers en werkzoekenden (jan. 2017) 
Regionaal tabellenboek 2016 (dec. 2016) 
Regioportret Zeeland 2016 (dec. 2016)
Arbeidsmarkttrends in beeld, najaar 2016


Landelijke publicaties
Naast regionale publicaties verschijnen ook regelmatig landelijke rapportages over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. De belangrijkste publicaties vindt u hieronder. 

Arbeid in Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang 2015 (mrt. 2016)

Op de website Publicaties Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn vindt u een compleet overzicht. 

UWV
UWV publiceert regelmatig rapportages over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Kijk op www.werk.nl voor meer informatie.


Laatste nieuws

Arbeidsmarktdashboard Arbeidsmarkt in Beeld is online

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn in Zeeland zijn sinds kort te volgen op het arbeidsmarktdashboard van ViaZorg.

Lees meer

Regioportret met laatste ontwikkelingen arbeidsmarkt zorg en welzijn

Lees de laatste ontwikkelingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt van zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg en kinderopvang.

Lees meer

Arbeidsmarkttrends in beeld - najaar 2016

Rapportage met de actuele stand van zaken arbeidsmarkt zorg en welzijn Zeeland online

Lees meer