Lespakket 'Aan JOU hebben we wat!'

'Aan JOU hebben we wat!' is de titel van twee lespakketten; één lespakket voor vmbo (einde 2e jaar) en één voor havo/vwo (einde 3e jaar).

Per september 2017 is voor elke middelbare school in Nederland lesmateriaal beschikbaar om jongeren een beeld te geven van de sector, hen kennis te laten maken met de dynamiek en voor te bereiden op een juiste sector- of profielkeuze. Het lespakket informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris.

De jongeren vullen bijvoorbeeld een poll in op hun mobiel: beschikken ze over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit? Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in de sector.

Meer informatie
Lees meer of bestel het lespakket op aanjouhebbenwewat.nl of neem contact op met ViaZorg via info@viazorg.nl of 0113-250073.

 

 

Zorg- en welzijnsambassadeurs

ViaZorg biedt een leuk en leerzaam lesprogramma aan basisschoolleerlingen uit groep 8 (of combinatieklassen groep 7/8) en vmbo klas 1 en 2. Op interactieve wijze maken de leerlingen kennis met de zorg- en welzijnssector.

Het programma bestaat onder andere uit een bezoek van de zorg- en welzijnsambassadeurs. Dit zijn professionals uit zorg of welzijn die op eigen wijze over hun werk vertellen en de leerlingen aan de hand van prikkelende vragen en leuke en leerzame spellen laten kennismaken met het werkveld. Op de basisschool kan ook gebruik gemaakt worden van een leskist. Deze onderdelen zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd in te zetten.

Voor leerlingen op het VMBO is de game ZorgGenie ontwikkeld, waarmee jongeren op een speelse manier kennismaken met zorg en welzijn aan de hand van meerkeuze quizvragen. ZorgGenie is als app te downloaden via Google Play

De zorg- en welzijnsambassadeurs hebben allemaal een professionele training gevolgd en werken met een draaiboek. Ze starten met een verrassende opening die een onuitwisbare indruk op de leerlingen zal achterlaten!

Enthousiast?
Vraag direct een bezoek aan of kijk voor meer informatie bij de FAQ's.

Ambassadeurs gezocht!
Zijn er binnen uw organisatie ook enthousiaste medewerkers die als ambassadeur aan de slag willen? Neem dan contact op met Lisa van Wijnen (beleidsadviseur).