Zorg- en welzijnsambassadeurs

ViaZorg biedt een leuk en leerzaam lesprogramma aan basisschoolleerlingen uit groep 8 (of combinatieklassen groep 7/8) en vmbo klas 1 en 2. Op interactieve wijze maken de leerlingen kennis met de zorg- en welzijnssector.

Het programma bestaat onder andere uit een bezoek van de zorg- en welzijnsambassadeurs. Dit zijn professionals uit zorg of welzijn die op eigen wijze over hun werk vertellen en de leerlingen aan de hand van prikkelende vragen en leuke en leerzame spellen laten kennismaken met het werkveld. Op de basisschool kan ook gebruik gemaakt worden van een leskist. Deze onderdelen zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd in te zetten.

Voor leerlingen op het VMBO is de game ZorgGenie ontwikkeld, waarmee jongeren op een speelse manier kennismaken met zorg en welzijn aan de hand van meerkeuze quizvragen.  

De zorg- en welzijnsambassadeurs hebben allemaal een professionele training gevolgd en werken met een draaiboek. Ze starten met een verrassende opening die een onuitwisbare indruk op de leerlingen zal achterlaten!

Enthousiast?
Vraag direct een bezoek aan of kijk voor meer informatie bij de FAQ's.

De ambassadeurs


Op dit moment zijn er 22 zorg- en welzijns-
ambassadeurs actief in Zeeland. Zijn er binnen uw organisatie ook enthousiaste medewerkers die als ambassadeur aan de slag willen? Neem dan contact op met Lisa van Wijnen (projectleider). 


De volgende organisaties leveren zorg- en welzijns-
ambassadeurs: ADRZ, Buurtzorg, Curamus, Eilandzorg Schouwen-Duiveland, Gors, Philadelphia, SVRZ, WVO Zorg, Zorggroep Ter Weel, ZorgSaam en Zorgstroom.