“Een evenwichtige en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de zorg- en welzijnssector in Zeeland” dat is waar we voor staan

Onze rol

Kenniscentrum 
ViaZorg bezit expertise op het terrein van personeel, arbeid en organisatie. Als kenniscentrum wil ViaZorg deze kennis en actuele informatie uit de sector en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en arbeidsmarktinformatie delen met haar aangesloten organisaties. 

Betrouwbare samenwerkingspartner
ViaZorg fungeert als verbindende factor in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector en brengt organisaties en medewerkers uit de sector met elkaar in contact. Aansluiten bij ViaZorg betekent deelname in een betrouwbaar en waardevol netwerk, als eerste op de hoogte zijn van interessante workshops en trainingen. Maar ook voordeel door samenwerking, bijvoorbeeld ondersteuning bij de landelijke open dag of beroepenvoorlichting aan scholieren.

Deskundige en professionele dienstverlener
Bij ViaZorg werken professionals op het gebied van HRM, arbeidsmarkt en organisatievraagstukken. De medewerkers springen snel en creatief in op vraagstukken en actualiteiten. Binnen en rondom de zorg- en welzijnssector bieden zij maatwerk.

Speerpunten ViaZorg

  • monitoren en onderzoeken van arbeidsmarktontwikkelingen
  • initiĆ«ren en uitvoeren van projecten gericht op instroom en behoud van personeel in de sector Zorg of Welzijn
  • het bevorderen van instroom van leerlingen in gezondheidsopleidingen en zorg gerelateerde welzijnsopleidingen
  • verbeteren van de kwaliteit en het rendement van de opleidingen en afstemming met de praktijkinformatie
  • informatie verstrekken over werken en leren in zorg en welzijn